Zie foto's (3)

La Colonne Louis XVIII

Bezienswaardigheid en historisch monument ,  Ruïnes en overblijfselen in Calais
  • 2 eeuwen geleden, op zondag 24 april 1814, stapte Koning Lodewijk XVIII in het begin van de middag uit het schip 'The Royal Sovereign' dat uit Dover kwam. Na twintig jaar ballingschap zette hij zijn voet voor het eerst weer in Frankrijk en deed dat in Calais. Zijn terugkeer naar Frankrijk maakte een einde aan de tijden van Napoleon Bonaparte en de Restauratie.
    De zuil bij het Bassin de Paradis staat symbool voor dit evenement. Hier is zijn voetafdruk te zien die bewoners na zijn aankomst...
    2 eeuwen geleden, op zondag 24 april 1814, stapte Koning Lodewijk XVIII in het begin van de middag uit het schip 'The Royal Sovereign' dat uit Dover kwam. Na twintig jaar ballingschap zette hij zijn voet voor het eerst weer in Frankrijk en deed dat in Calais. Zijn terugkeer naar Frankrijk maakte een einde aan de tijden van Napoleon Bonaparte en de Restauratie.
    De zuil bij het Bassin de Paradis staat symbool voor dit evenement. Hier is zijn voetafdruk te zien die bewoners na zijn aankomst gauw in gips hadden gegoten.