le_fort_lapin_01.jpg

Le Fort Lapin

Niet gecategoriseerd ,  Bezienswaardigheid en historisch monument ,  Versterkt geheel in Sangatte
 • In 1690 is het Fort de Lapins onder Vauban gebouwd als onderdeel van de vestingen van Calais. Het was een redoute, een veldschans ten noorden van het Fort Nieulay. Redoutes waren eenvoudige vierkante stenen bouwwerken waar plaats was voor 4 kanonnen en een tiental soldaten. Het waren geen kustbatterijen en ze konden vijandige schepen niet verhinderen om de stad of de haven te bereiken.
  *een redoute is een verdedigingsbouwwerk dat bij een groter fort gebouwd werd. In Calais is dat het Fort...
  In 1690 is het Fort de Lapins onder Vauban gebouwd als onderdeel van de vestingen van Calais. Het was een redoute, een veldschans ten noorden van het Fort Nieulay. Redoutes waren eenvoudige vierkante stenen bouwwerken waar plaats was voor 4 kanonnen en een tiental soldaten. Het waren geen kustbatterijen en ze konden vijandige schepen niet verhinderen om de stad of de haven te bereiken.
  *een redoute is een verdedigingsbouwwerk dat bij een groter fort gebouwd werd. In Calais is dat het Fort Nieulay.

  In 1860 werd niet ver van de batterij van het Fort Lapin een reduit gebouwd. Dit kreeg aan 3 van de 4 kanten een smalle gracht.
  Er was een wachthuis voor zo'n 30 soldaten waar 1860 op staat.
  Fort Lapin is getekend volgens het model van militaire batterijen uit de tijd van de spanningen tussen Engeland en Frankrijk onder Lodewijk Filips I.
  Fort Lapin is een van de laatsten (1860) waarvoor het derde model voor kazernes met 30 soldaten gebruikt werd.
  Dit gebouw is later met andere bouwwerken versterkt en gemoderniseerd. De manier waarop dat gebeurde hing van de behoeftes van de legers af, eerst de Fransen en later de Duitsers.
  De batterij van het Fort Lapin speelde een belangrijke rol in 1940 voor de 10.Panzer-Division en was later een belangrijke schakel in de Atlantikwall. In 1941 is de fronton van een van de ingangen in beton gestort.
  De duinverstuiving is dusdanig dat het vandaag de dag moeilijk is om het Fort in de oude staat te herstellen.