Zie foto's (5)

Le Théâtre

Niet gecategoriseerd ,  Bezienswaardigheid en historisch monument ,  Klassiek in Calais
 • In april 1903 begon men met de bouw van het theater. De eerste steen werd gelegd door Emile Loubet, de toenmalige president van de Franse Republiek. Het werd ingehuldigd in 1905 en ligt op het kruispunt van de belangrijkste verkeersaders van de stad. Het theater is gebouwd in barokke stijl, naar het voorbeeld van het Palais Garnier. De voorgevel is in Louis XIV-stijl. Op de eerste verdieping van het gebouw bevinden zich vier groepen van twee zuilen waartussen vier standbeelden zijn geplaatst...
  In april 1903 begon men met de bouw van het theater. De eerste steen werd gelegd door Emile Loubet, de toenmalige president van de Franse Republiek. Het werd ingehuldigd in 1905 en ligt op het kruispunt van de belangrijkste verkeersaders van de stad. Het theater is gebouwd in barokke stijl, naar het voorbeeld van het Palais Garnier. De voorgevel is in Louis XIV-stijl. Op de eerste verdieping van het gebouw bevinden zich vier groepen van twee zuilen waartussen vier standbeelden zijn geplaatst van elk 2,50 meter hoogte. Deze stellen de vier lyrische kunsten voor : links de dichtkunst, in het midden het blijspel en de dans en rechts de muziek. Boven die standbeelden zien we de borstbeelden van beroemde personages waaronder De Belloy, auteur van het treurspel “Le siège de Calais”(Het beleg van Calais), die benoemd werd tot ereburger van Calais voor zijn hele oeuvre. De tweede verdieping is versierd met drie grote oeils-de-boeuf waarrond acht standbeelden zijn geplaatst die de kunsten voorstellen.
  De hoefijzervormige zaal telt meer dan 900 zitplaatsen verspreid over vier balkons rond een podium van 100 m² en biedt een voortreffelijke akoestiek. Twee zuilengroepen met brede arcades ondersteunen de koepel en het cirkelvormige plafond is versierd met allegorische schilderingen.
Diensten
 • Activiteiten
  • Concerten
  • Shows
  • Theater