Zie foto's (3)

Monument du Pluviôse

Niet gecategoriseerd ,  Bezienswaardigheid en historisch monument in Calais
  • Het is niet zo makkelijk om te zien wat dit enorme werkstuk op de rotonde links van het Fort voorstelt. Het is een personage met vleugels, een moderne engel die een arm in het torentje van een onderzeeër steekt om de zielen van de schippers te ontvangen. Het is niet zomaar een onderzeeër, het is 'Le Pluviose'.
    Calais was in het begin van de 20ste eeuw een haven voor onderzeeboten. Op 26 mei 1910 werd Le Pluviose tijdens een oefening door een veerboot geraakt. De onderzeeër zonk tot 17 meter...
    Het is niet zo makkelijk om te zien wat dit enorme werkstuk op de rotonde links van het Fort voorstelt. Het is een personage met vleugels, een moderne engel die een arm in het torentje van een onderzeeër steekt om de zielen van de schippers te ontvangen. Het is niet zomaar een onderzeeër, het is 'Le Pluviose'.
    Calais was in het begin van de 20ste eeuw een haven voor onderzeeboten. Op 26 mei 1910 werd Le Pluviose tijdens een oefening door een veerboot geraakt. De onderzeeër zonk tot 17 meter diepte en kon pas na 16 dagen getakeld worden. De 27 slachtoffers kregen een staatsbegrafenis in aanwezigheid van destijds president Armand Fallières.