Zie foto's (7)

Musée Mémoire 39/45

in Calais
 • In het Musée de Mémoire 39-45, gelegen in het centrum van de stad en ondergebracht in een authentieke bunker van de Kriegsmarine (Duitse zeemacht), herbeleeft u aan de hand van talrijke oude foto’s, krantenknipsels en voorwerpen uit het dagelijkse leven de geschiedenis van de inwoners van de stad tijdens die verschrikkelijke periode.
  Doorheen 20 tentoonstellingszalen wordt u ondergedompeld in de geschiedenis van de stad van de Zes Burgers en wordt u een bevoorrechte getuige van de...
  In het Musée de Mémoire 39-45, gelegen in het centrum van de stad en ondergebracht in een authentieke bunker van de Kriegsmarine (Duitse zeemacht), herbeleeft u aan de hand van talrijke oude foto’s, krantenknipsels en voorwerpen uit het dagelijkse leven de geschiedenis van de inwoners van de stad tijdens die verschrikkelijke periode.
  Doorheen 20 tentoonstellingszalen wordt u ondergedompeld in de geschiedenis van de stad van de Zes Burgers en wordt u een bevoorrechte getuige van de onvergetelijke gebeurtenissen die deze periode hebben gemarkeerd en de lokale bevolking danig hebben getekend. U ontdekt er niet alleen verscheidene uniformen uit die tijd, meer bepaald van de Engelse ‘Green Jackets’ die in 1940 in Calais vochten, maar eveneens stukken van vliegtuigen die in deze regio zijn neergehaald tijdens de oorlog, tal van affiches uit die periode of ook nog een authentieke telefooncentrale van het Duitse leger. U vindt er ook heel wat persoonlijke voorwerpen van soldaten, maar ook van burgers, wat uw bezoek nog aangrijpender maakt. Aan de hand van zeer realistische maquettes kunt u zich ook een beeld vormen van hoe de concentratiekampen eruit zagen.
  Openingstijden 2018
  Van 10 februari tot 11 maart (inclusief) (dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur behalve op dinsdag en zondag)
  Van 7 april tot 30 april (inbegrepen) (11.00-17.00 uur elke dag behalve op dinsdag en zondag)
  Van 1 mei tot 30 september (inbegrepen) (dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur)
Diensten
 • Activiteiten
  • Tijdelijke tentoonstellingen
  • Museum