gids voor de Opaalkust

Marie-Laure is gids voor de Toeristische Dienst en geeft heel interessante themarondleidingen.


Haar levensloop : binnen haar studie koos ze voor «Saint-Omer in de middeleeuwen». Deze stad heeft het label « Stad van Kunst en Geschiedenis ». Ze kon
er tegelijktijd het diploma als erkende gids halen. Sindsdien geeft ze rondleidingen in Saint-Omer en Calais.


Tegenwoordig jongleert ze met haar tijd als leraar geschiedenis-aardrijkskunde, hoofd van de school en het overbrengen van haar enthousiasme voor de plaatselijke geschiedenis.


In juni 2019 opende het Centrum voor Mode en Kant in Calais en Marie-Laure sloot zich meteen bij het team aan om over het grote avontuur van kant te vertellen!


Haar favoriete plek? De Notre-Dame kerk. Maar zij houdt ook veel van de vestingwerken, het Fort Nieulay, het Fort Risban of de Citadel, die van het middeleeuwse Calais getuigen.


Als onverwacht en hartverwarmend onderdeel van haar vak noemt ze de leuke ontmoetingen en zelfs nieuwe vriendschappen met bezoekers uit andere streken.


Als u ons tijdens een zomerse uitstap in Calais Côte d’Opale opzoekt, zult u Maire-Laure vast en zeker ontmoeten. Ze is te herkennen aan haar gulle lach en overdrachtelijke
energie!


We bedanken Marie-Laure, maar ook Élisabeth, Camille, Marie-Claire, Octavie en Sylvie, François en Fabien, de andere gidsen van onze Toeristische Dienst.

Reacties

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.