Goedendag en Bravo Véronique die zo vriendelijk is om het team van hoveniers in deze gids voor te stellen … Kun je vertellen wat het label « bloemenstad » indhoudt?

Dit label is ontworpen om te helpen bij de ontwikkeling van het toerisme. In het begin werd alleen uitgegaan van het aanplanten van bloemen. Nu zijn er veel meer criteria zoals bijvoorbeeld het milieu of bijhorende animaties.

 

Waarom streeft de stad naar een 4de bloem?

Een vierde bloem is een erkenning net als een extra ster voor en chefkok. Het imago van Calais is de laatste jaren verslechterd door het nieuws rond vluchtelingen. Maar Calais heeft ook veel andere kanten en dit label kan erbij helpen dat men van Calais een ander beeld krijgt en er weer net zoveel toeristen komen als vroeger. De stad probeert ook het label « Stad van kunst en geschiedenis » te verwerven. Een vierde bloem kan daar ook bij helpen.

 

Wat is er gedaan om deze extra bloem te krijgen?

Er is heel hard aan gewerkt maar de belangrijkste punten zijn: de herinrichting van het Fort Risban, de nieuwe gemeentecamping, de tuin Tudor, het standbeeld Charles de Gaulle/Churchill in he Parc Richelieu, de aanleg van bloemenperken in het centrum waar elk jaar een ander thema voor gekozen wordt en het harmoniseren van het stadmeubilair waar kant in terugkomt.

 

Hoeveel mensen werken aan het verfraaien van de stad Calais?

Het zijn er meer dan 80. Daarbij moeten ook nog de integratie-verenigingen genoemd worden die ons heel goed helpen.

 

Hoe worden de thema's bepaald van de bloemenperken en wie kiest die? Is het thema voor 2018 al bekend?

Het thema is onderdeel van het overkoepelende project voor de stad. In 2017 was het thema « Calais op z'n Engels ». Wij volgen die thema's bij het maken van de ontwerpen en perkjes. We kennen vandaag het thema voor 2018 nog niet… Het zal voor de bezoekers dus een verrassing worden!

 
Is er een bloem of plant die u heel graag aanplant of bewondert? Zijn de weersomstandigheden bepalend voor wat u zou willen?

Nee, wij vinden alle bloemen mooi en willen ze zo mooi mogelijk neerzetten. Het plaatselijke weer is daarbij beperkend maar daardoor is elke streek ook anders. 

Reacties

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.