eigenaar en ontwerper van de «Jardin du beau pays»

Pierre, een boerenzoon, was al heel vroeg in de natuur geïnteresseerd en begon al rond zijn tiende met het ontwerpen van tuinen.


Na zijn studie veranderde hij de buitenkant van de familieboerderij om er zijn tuin aan te leggen.


Drie jaar geleden installeerde hij er ook een tropische kas met exotische vogels en vlinders, maar ook tropische planten zoals vanille, cacao en papaja.


Zijn lievelingsplant? De Victoria Cruziana, een reuzenwaterlelie die afkomstig is uit het Amazone regenwoud en de Reuzenaronskelk die de eigenaardigheid heeft dat hij maar eens in de 10 jaar bloeit en dan de grootste bloem ter wereld toont.


Dit jaar heeft Pierre een Mexicaanse woestijn aangelegd met planten als cactussen en agaves alsof u zich in de woestijn van Sonora bevindt. Er zijn zelfs rotsen… die hij zelf
ontworpen heeft!


De tuin heeft in elk seizoen z’n charme maar het jaargetijde dat Pierre het mooiste vindt is zonder aarzeling de lente. De tuin vol bloemen toont dan zijn volle pracht en biedt de bezoekers zo een ongekend schouwspel.


Bij de uitgang is tussen de bloemen en planten een overdekt terras geopend zodat u van een kopje koffi e of fruitsap kunt genieten voor u de tuin verlaat.


Het tuinbezoek is werkelijk voor alle zintuigen een genot!

Reacties

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.