banketbakker

Net als Obelix die in de toverdrank viel toen hij klein was, is Samuel in het (banket)bakkersleven gevallen.


Hij herinnert zich dat amper 10 jaar was en al midden in de nacht naar beneden sloop om zijn vader, die ook bakker was, te gaan helpen. Deze passie heeft hem sindsdien niet meer verlaten.


Na de opleiding tot (banket)bakker heeft hij eerst vijf jaar in het bedrijf van zijn ouders gewerkt en daarna zijn eigen bakkerij geopend.


Niet zo lang geleden lanceerde een lokale krant een wedstrijd voor de verkiezing van de beste «Le Calais», een gebakje met koffi ecrème, de plaatselijke specialiteit.


Samuel eindigde als winnaar en dankzij deze onderscheiding verdriedubbelde de verkoop van «Le Calais» in zijn winkel.


Mensen uit de hele streek komen het beroemde gebakje ontdekken en proeven. Zo is het gekomen dat hij voor de feestdagen een speciale kerstboomstam ontworpen heeft die van dit recept afgeleid is.


Wat is nu eigenlijk het geheim van zijn succes? Heel veel werken, passie en vooral het gebruik van ingrediënten van uitstekende kwaliteit.


Als u de bakkerij binnengaat, probeer dan ook een andere door hem ontworpen specialiteit «Le Délice des Attaques», een taartje met chocolademousse en frambozen… Smullen maar!

 2adresses ;

Boulangerie-Pâtisserie Dejonghe Père et Fils

 51 route d'Andres, 62730 Les Attaques

3995 Route nationale, 62730 Les Attaques

Reacties

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.