...ik heb restaurants in Calais uitgeprobeerd …

Voor vegetariërs en veganisten is uit eten gaan soms echt een beproeving. Je kunt natuurlijk elk restaurant binnengaan en hopen dat de kok iets anders aanbiedt dan een bord salade of een omelet! Maar zeg nou eerlijk, als je uit eten gaat, wil je iets anders voorgeschoteld krijgen dan wat je thuis kunt maken. Een vegetariër kan tegelijkertijd ook een échte fijnproever zijn. Ja toch?

In dit artikel noem ik alleen de restaurants die ik de moeite waard vond en die ik (als vegetariër) ook werkelijk uitgeprobeerd heb. Er zijn er zeker nog andere te vinden en daarom geef ik hieronder de selectie van de Toeristische Dienst.
  http://www.calais-cotedopale.com/ou-manger/restaurants#!/page/1


Ik bewerk dit artikel steeds weer als ik een gastronomische ontdekking doe. Kijk dus af op deze pagina en vertel zelf ook over je vegetarische ontdekkingen in de streek van Calais.

 

London Bridge: Dit in VégOresto genoemde restaurant is het enige in de streek van Calais dat een ruime 100% plantaardige menukeuze heeft, van voorgerecht tot dessert. Kortom heerlijk om zoveel keuze te hebben. Na enige aarzeling heb ik voor de veganistische pizza Bolognese gekozen, een échte aanrader! Saus op basis van soja, (huisgemaakte!) veganistische mozzarella en een overheerlijke pizzadeeg.

Ik zal er nog vaak heengaan om alle gerechten te proberen maar ik laat alvast een paar foto's zien waar het water je van in de mond zal lopen. Wat ga jij kiezen?

L’histoire ancienne:

De kok van « A l'histoire Ancienne » biedt elke dag een vegetarisch menu aan, gemaakt met verse seizoensproducten. Ik ben er al vaker geweest en kan het echt aanraden. Elke dag is er minstens een vegetarisch gerecht en als dat je om de een of andere niet aanspreekt kun je erop vertrouwen dat de kok meteen een ander smakelijk vegetarisch of veganistisch gerecht voorstelt. 

Tonnerre de Brest : Dit restaurant beschrijft zichzelf graag als een klein stukje Bretagne à Calais. Maar het is eigenlijk ook een klein stukje paradijs want je wordt er heel hartelijk ontvangen.

Als vegetariër heb je de keuze van de kaart waar veel seizoensgebonden groente en fruit op staat. De pannenkoeken worden versgemaakt en er kunnen natuurlijk ingrediënten ( zoals spekjes enz) weggelaten of toegevoegd worden. Vorige keer heb ik gekozen voor een boekweitpannenkoek met gesmolten prei en Emmental en als nagerecht een zoete pannenkoek met vers fruit en vanille-ijs… overheerlijk
 

Les grandes tables du Channel

Alleen al voor de bijzondere sfeer zou je een keer naar dit restaurant moeten gaan dat op het terrein van het theater Le Channel ligt. Het complex ligt namelijk in de gebouwen van het vroegere slachthuis van de stad. De architect Patrick Bouchain heeft de inrichting samen met de artistieke leider van de compagnie La Machine ontworpen. Les Grandes Tables du Channel bestaat uit twee delen: aan de ene kant de bistrot met de grote schoorsteen in het midden en aan de andere kant het restaurant met de open keuken (waar je overigens ook kookcursussen kunt volgen). Wat de gerechten betreft zijn staan er maar weinig gerechten op de kaart maar deze wisselt heel vaak en er staat altijd een vegetarisch gerecht op. Het is niet altijd veganistisch maar als dat het geval is, improviseert de chef-kok makkelijk iets op aanvraag.

Oh! Mouette :

Hier ben ik met een andere vegetariër naar toe gegaan en die vertelde me daarna dat hij in Frankrijk nog nooit zo goed vegetarisch gegeten had!

Het restaurant ligt tegenover de viskraampjes in de wijk Le Courgain Maritime. Er wordt een geraffineerde authentieke keuken geserveerd met vooral vis. Daarnaast zijn er ook vegetarische en vleesgerechten. Ik zou wel aanraden om bij het reserveren meteen te zeggen dat je vegetarisch bent want dan is het voorstel verbluffend. We hadden als voorgerecht knolselderijsalade met avocadocrème en als hoofdgerecht seizoensgroenten op z'n Provençaals met rijst, verrukkelijk Het was zelfs zo lekker dat we geen plaats meer hadden voor een dessert. Jammer, ze zagen er zo smakelijk uit. Het restaurant heeft nog een ander pluspuntje: het heeft uitzicht op de haven. We hebben die avond van een prachtige zonsondergang genoten. 

Reacties

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.