Ingrediënten voor 4 personen

Ingredients

  • 2 tongvissen van 500 g
  • 1 sjalotje
  • 1/2 dl witte wijn
  • 1 dl visbouillon
  • 50 g boter
  • 150 g grijze garnalen
  • 4 champignons
  • 300 g mosselen
  • 500 g crème fraîche
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • Versgemalen zout en peper

Directions

  1. Maak de filet vrij en verwijder de kop. Was en bewaar de graten om visbouillon te maken. Smelt de boter in een koekenpan. Voeg de fijngesneden champignons en tongfilet toe. Aan beide kanten aanbraden.
  2. Leg dit mengsel terzijde en doe de fijngehakte sjalot in de pan. Met witte wijn blussen en in laten koken.
  3. Voeg de visbouillon en de mosselen toe. Pel de mosselen als ze gaar zijn en laat de visbouillon tot de helft inkoken. Pel ondertussen ook de garnalen.
  4. Voeg de crème fraîche toe en laat 5 minuten sudderen. Tongfilet en de champignons toevoegen en met zout en peper op smaak brengen.
  5. Als de saus romig is en de tongfilets gaar zijn de mosselen, garnalen en bieslook toevoegen. Leg ze in een diepe schaal en versier ze met een paar mosselschelpen en verse kruiden.

Advice

Recept van Didier Routier

Chefkok

http://didier.routier.over-blog.com

Restaurant la Sôle Meunière - Calais