affiche Givenchy bd (002).jpg

Exposition "Hubert de Givenchy"

Tentoonstelling ,  Mode in Calais

 • Van 15 juni tot 31 december 2017

  Dompel u onder in de Parijse haute couture van de jaren '50 tot de jaren '90.

  Zijn hele leven lang kleedde hij een trouwe kosmopolitische klantenkring, waaronder beroemdheden als Jacqueline Kennedy en Audrey Hepburn, zijn muze en vriendin. De stukken die hier worden tentoongesteld tonen de omvang van een nauwgezet gevoel voor elegantie en een grote cultuur. Tussen enkele van de inspiratiebronnen herkennen we geliefde kunstenaars van de couturier, zoals...
  Van 15 juni tot 31 december 2017

  Dompel u onder in de Parijse haute couture van de jaren '50 tot de jaren '90.

  Zijn hele leven lang kleedde hij een trouwe kosmopolitische klantenkring, waaronder beroemdheden als Jacqueline Kennedy en Audrey Hepburn, zijn muze en vriendin. De stukken die hier worden tentoongesteld tonen de omvang van een nauwgezet gevoel voor elegantie en een grote cultuur. Tussen enkele van de inspiratiebronnen herkennen we geliefde kunstenaars van de couturier, zoals Miró, de Staël, Delaunay of Rothko, maar ook de pracht van de XVIIIe eeuw aan de hand van diepe kleuren, edele materialen en weelderige gordijnen.
  Van de “séparables” uit 1952 tot de meer recente luchtige trouwjurken in tule en kant brengen 90 stukken hulde aan één van de grootste ontwerpers van de XXe eeuw. Ze zijn afkomstig uit prestigieuze privé-collecties, archieven van het huis Givenchy en collecties van Europese musea, waaronder het belangrijke Givenchy fonds van het Kant- en Modemuseum.