img-name-mising

Les Rêves de Notre-Dame : Illuminations & concerts

Evenement erfgoed ,  Concert ,  Show in Calais
 • DE DROMEN VAN NOTRE-DAME - 5DE EDITION
  VERLICHTINGEN EN CONCERTS - VAN 10 TOT 12 NOVEMBER 2017 - VRIJ TOEGANG

  Het programma

  Illuminations:
  KALALUMEN
  Naar aanleiding van haar eerste twee faciliteiten bewonderd door meer dan 20 000 mensen in 2013 en 2015, Renato Häusler returns verlichten de Notre Dame kerk met een nieuwe scenografie. Met behulp van 3000 elementen, pijlen van licht, lantaarns, kroonluchters, kaarsen met kaarsen voor kaarsen, nodigt de Zwitserse kunstenaar je uit op een...
  DE DROMEN VAN NOTRE-DAME - 5DE EDITION
  VERLICHTINGEN EN CONCERTS - VAN 10 TOT 12 NOVEMBER 2017 - VRIJ TOEGANG

  Het programma

  Illuminations:
  KALALUMEN
  Naar aanleiding van haar eerste twee faciliteiten bewonderd door meer dan 20 000 mensen in 2013 en 2015, Renato Häusler returns verlichten de Notre Dame kerk met een nieuwe scenografie. Met behulp van 3000 elementen, pijlen van licht, lantaarns, kroonluchters, kaarsen met kaarsen voor kaarsen, nodigt de Zwitserse kunstenaar je uit op een spectaculaire en poëtische wandeling. Het zal vooral gericht zijn op de kapel en het koor met nieuwe geometrische patronen op de vloer. Het koor wordt ook op een ongekende manier aan het licht gebracht met behulp van de roosters en pijlers die niet in eerdere edities waren geweest. Een nachtcursus in uw eigen tempo, die een prachtige manier is om de architectuur van de site te ontdekken. Een magisch bezoek op een unieke plek!

  Vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 november van 7 uur tot 10:30 uur. Gratis toegang. Bedek jezelf goed omdat de kerk niet verwarmd is.


  concerten

  HENRY PURCELL, RALPH VAUGHAN WILLIAMS, THOMAS TALLIS,
  WILLIAM BYRD,
  Door het koor van de kerk van St. Mary of Nottingham
  Onder leiding van John Keys wordt het koor van St. Mary's Church in Nottingham beschouwd als een van de beste in Groot-Brittannië. Bekend om zijn veelzijdigheid en brede repertoire, heeft het al deelgenomen aan tal van wereldpremières en regelmatig in heel Europa. Meer dan 25 koorzangers geven u een rendezvous voor een programma dat huldebrengt aan de wapenstilstand en het Tudor-tijdperk. Dit koor komt in Calais als onderdeel van het Britse en het jaar van een initiatief onder leiding van de AMVPAC vereniging voorgezeten door Dominique Darré naar de historische banden tussen Calais en Nottingham die teruggaat tot 1816. vernieuwen Op dat moment drie kantmakers, Bonington , Clark en Webster smokkelden een tulehok aan Calais, die tot een industrie leidde die uiteindelijk zo belangrijk is geworden als die van de East Midlands in Engeland.
  Zaterdag 11 november 15:30 uur (opening van de deur om 15u). Gratis toegang. Bedek jezelf goed omdat de kerk niet verwarmd is.

  HANDEL
  OPERA LUCHTEN
  (In samenwerking met het Grote Théâtre de Calais)
  Door de Hemiolia en Furio Zanasi
  Alle Hemiolia nodigt bariton Furio Zanasi, één van de belangrijkste vertolkers van dit repertoire, voor een overweging gewijd aan Handel Arias, wiens carrière werd voornamelijk doorgebracht in Engeland. Tour vurige toren, majestueus, wanhopig, gepassioneerd, altijd een vurige virtuositeit, Handel gaf ons de mooiste pagina's van barokke opera. Furio Zanasi is regelmatig in de grootste stadia van de wereld. Zijn aankomst in Calais is een wonder van timing en vriendschap: het kennen van de rage van Calais voor de Dromen van Onze Lieve Vrouw, hebben we besloten om deze zeldzame ontmoeting bieden.
  Zondag 12 november 15:30 uur (opening van de deur om 15u). Gratis toegang. Bedek jezelf goed omdat de kerk niet verwarmd is.


  De Sunday Mass wordt gehouden op 12 november om 18 uur in de lichte sfeer van Renato Häusler kaarsen.

  Spectakel in de Halle, Place d'Armes

  CHRONICLES OF CALAIS: GENESIS EN HERNUWING
  Door de vereniging Splendeur de Calais en het koor Saint-Joseph

  Naar aanleiding van het succes van de eerste editie van de Calais Chronicles, beide organisaties investeren calaisiennes Hall voor een één uur durende show, bestaande uit nieuwe afleveringen in de geschiedenis van de stad: het herstel van Calais in 1558, de eenwording van Calais en St. Pierre-les-Calais, de uitnodiging van kapitein Charles de Gaulle en Yvonne Vendroux de Bal van Saint Cyr. Al deze mijlpalen in de geschiedenis van onze stad brengen u meer dan 80 vrijwilligers terug.

  De Halle, Place d'Armes. Vrijdag 10 en zaterdag 11 november om 20 uur (opening van de deur om 19:30). Gratis toegang.