apparitions- photographies de christine Mathieu du 26 mars 2018 au 24 février 2019.jpg

VERSCHIJNINGEN - FOTO'S VAN CHRISTINE MATHIEU

Tentoonstelling in Calais
  • Nieuwe tentoonstelling in de hedendaagse galerie

    In het kader van haar culturele programmering presenteert het Kant- en Modemuseum elk jaar een tentoonstelling als afsluiting van de permanente collecties. Voor deze nieuwe editie 2018 nodigt het de Franse fotograaf Christine Mathieu uit. De kunstenaar heeft verschillende fotoreeksen gemaakt van hoofddeksels uit openbare collecties: Maison des Dentelles van Argentan, Musée de Normandie (Caen), Museum voor Schone Kunsten en Kant van Alençon,...
    Nieuwe tentoonstelling in de hedendaagse galerie

    In het kader van haar culturele programmering presenteert het Kant- en Modemuseum elk jaar een tentoonstelling als afsluiting van de permanente collecties. Voor deze nieuwe editie 2018 nodigt het de Franse fotograaf Christine Mathieu uit. De kunstenaar heeft verschillende fotoreeksen gemaakt van hoofddeksels uit openbare collecties: Maison des Dentelles van Argentan, Musée de Normandie (Caen), Museum voor Schone Kunsten en Kant van Alençon, Museum voor kunst en Geschiedenis in het kasteel van Martainville, Museum voor Kunst en Geschiedenis van Granville.

    Een twintigtal foto's uit een reeks die we “Verschijningen” hebben genoemd, associëren de complexe en luchtige architectuur van Normandische hoofddeksels met de gezichten en lichamen van jonge dansers. Deze laatste verschijnen in de halve duisternis, waarbij de witheid van hun hoofddeksel oplicht op een donkere achtergrond. Enkele van de gekozen hoofddeksels van kinderen uit de collecties van het museum voeren een dialoog met de foto's van de kunstenaar.