Kliffen in het westen met de Site de Deux Caps, vlakland in het oosten bij Marck en Oye-Plage en valleien in de hoek van Guînes-Licques.

Bij de Twee Kapen liggen wandelpaden van 15-20 km maar deze vindt u ook bij de Mont Saint-Louis en de Ventu d'Alembon.

In onderstaande brochure vindt u de wandelmogelijkheden van heel de Pas-de-Calais en de websites waar u de beschrijvingen kunt downloaden.

Door de streek van Calais lopen twee GR-paden met alle voorzieningen voor lange afstandswandelaars.

 

De GR 120

Dit grote routepad loopt langs de 193 km kust van de Nord Pas-de-Calais, van Bray-Dunes tot de Authie-baai. Het is onderdeel van het Europese grote routepad E9 dat van Rusland naar Portugal loopt.

De GR 145, het pelgrimspad Via Francigena

Dit routepad volgt de oude pelgrimsroute van Canterbury (Engeland) naar Rome en doorkruist Noord-West Frankrijk en Zwitserland. De Via Francigena was in de middeleeuwen zeer bekend maar is door de eeuwen heen in onbruik geraakt. De laatste jaren neemt de belangstelling weer toe en is de wandelroute van 245 km door de Pas-de-Calais weer goed bewegwijzerd.

Met een groep wandelen

De verenigingen Eden62 en Jeunes et Nature verkopen routekaarten en bieden wandelingen aan waar iedereen aan deel kan nemen. Ze kunnen u ook raad geven om uw route te plannen.