Wilt u voor uzelf of anderen uit Calais een cadeau meenemen? Dan vindt u hier een lijstje met ideeën. De winkel van de Toeristische Dienst heeft ook ruime keuze (12, Boulevard Clémenceau in Calais).

Voor kinderen

Ja… het beroemde speelgoed Meccano wordt ook in Calais gemaakt ! Het speelgoed werd in 1898 in Liverpool ontworpen maar er is sinds 1959 ook een fabriek van dit bouwspeelgoed in Calais gevestigd.

Deze is niet te bezoeken maar in Meccano Lab in het centrum ( Boulevard Jacquard) kunt u het speelgoed van het merk gratis ontdekken. Er zijn workshops voor kinderen, tentoonstellingen en er is een winkel (*)

Meccano Lab’ – 52, Boulevard Jacquard -Calais (+33 (0)3 21 82 68 69)
(*) Meccano is ook in supermarkten en speelgoedwinkels te koop.

Drink lekker, met mate

De Nord Pas-de-Calais staat bekend om de bierbrouwerijen. Calais heeft zelf geen brouwerij meer maar er bestaat wel het bier van Calais: les Bourgeoises de Calais. Blond, bruin of amber, voor ieders smaak !

Voor lekkerbekken   

Calais heeft een lange tradities van koekjesfabrieken. In het begin van de 20ste eeuw was er de Biscuiterie Vendroux die verwant was met ene Mademoiselle Vendroux… die later met De Gaulle trouwde. Tegenwoordig heeft de Opaalkust zandkoekjes van het merk «Soleil d’Opale».

Het kenmerkende product uit Calais... is natuurlijk het Kant !

Producten van het merk « Les dessous de Calais » komen uit het kledingbedrijf Conetex en worden op 3 plaatsen verkocht:

  • In de winkel van het Centrum voor Mode en Kant 
    In het centrum (193 boulevard Lafayette) 
    Buiten de stad (Winkelcentrum Cité Europe, Coquelles)
  • Het bedrijf Noyon is  dé historische fabriek voor de plaatselijke kantproductie. Het bedrijf verkoopt ter plaatse, in de winkel in het centrum van Calais.
    Noyon Boutique (op de hoek van Rue des Quatre Coins / Rue des Salines) 
    www.noyonboutique.com

 

Tip voor verzamelaars en liefhebbers; De Toeristische Dienst van Calais Côte d'Opale verkoopt voor €5 de souvenirmunt 'Les Bourgeois de Calais'.