Ingrediënten voor 4 personen
Voor de soep :
4
persons
Difficulty :
Ingredients
- Kleine visjes: rode mul, zeebrasem, wijting….
- Olijfolie
- 1 grote ui
- Verse tuinkruiden
- 1 grote tomaat
- Venkel
- Sinaasappelschil
- 2 teentjes gehakte knoflook
Directions
- Recept voor de soep : Vis leegmaken en schubben. Een grote gesneden ui goudbruin laten bakken in een half glaasje olijfolie. Voeg de vis en de in blokjes gesneden tomaat toe. Drie à vier minuten op groot vuur laten bakken. Steeds goed blijven roeren. Voeg een halve liter water, zout, een beetje venkel, sinaasappelschil, thijm en laurier toe. Verder laten koken en af en toe roeren. Er ontstaat een soort deeg. Voeg water toe tot het een vloeibaar mengsel wordt. Ongeveer 15 à 20 minuten laten koken. Maal het mengsel in de groentemolen om het vocht eruit te halen en herhaal dit om een heldere bouillon te verkrijgen. Als de bouillon te dik is kunt u water, twee fijngehakte knoflookteentjes, een theelepel pastis en peper toevoegen en 6 à 7 minuten laten koken.
- Voeg aan de pan met soep toe : 4 tongfilets 4 zeebrasemfilets 4 kabeljauwfilets Laat tien minuten koken en voeg dan toe : 20 mosselen 20 garnalen 4 langoustines
Advice
Schep de stukken vis voorzichtig met een schuimspaan op in soepborden. Leg de mosselen, garnalen en langoustines erop. Giet dan de soep eroverheen. Dit kan als hoofdgerecht gegeten worden als u het met kaas overbakken stokbrood of gestoomde aardappels serveert.
Recept van Didier Routier
Chefkok
http://didier.routier.over-blog.com
Restaurant la Sôle Meunière - Calais