De pendelboot 'La Majest'in' vaart de hele dag van Calais-Nord naar Coulogne over het kanaal dat naar Saint-Omer leidt en de streek van Calais doorkruist.

De boottocht van Calais Nord ( halte George V) naar Coulogne (Pont de Coulogne) duur 30 minuten en er zijn 3 tussenstops: 'Meuse' bij de Notre-Dame kerk, 'Cité Dentelle' bij het Centrum voor Mode en Kant et 'Nation' niet ver van de Place Crèvecoeur. Het is ook mogelijk om daarna de bus terug te nemen want elke halte van La Majest'in ligt in de buurt van een bushalte. De boot vaart negen keer per dag (4 keer op zondag) tussen 6u45 en 19u15  heen en weer. 

Op de Majest'in zijn 70 plaatsen en de pendelboot hoort echt tot het openbaar vervoer van de gemeente. Het is ook een leuke manier om het centrum van Calais te ontdekken of naar het Internationale Centrum voor Mode en Kant te gaan. En dat voor maar €1 per enkele reis!

Tijdens de reis kunt u met gratis audiogidsen (in het Frans en Engels) en video's de geschiedenis ontdekken. Ook kinderen vinden het een leuke manier om de stad te leren kennen.
De boot is kort geleden gebouwd in de scheepswerf van Couëron (bij Nantes) en helemaal aan mindervaliden aangepast.
 

Eén keer per maand staat een Cabaret-avond op het programma, leuk om met vrienden of partner van te genieten.