De vele traditionele strandhuisjes, het uitgestrekte strand waar men onder toezicht kan zwemmen en dan de blik op de horizon waar veerboten van en naar Engeland varen… en daarachter de witte kliffen van Dover die zo'n dertig kilometer tegenover Calais liggen.

Wandelen als bewoners 

Klaar met het bouwen van zandkastelen en zin om met de kinderen naar de veerboten te kijken? Wandel dan de pier op die ver in zee steekt. Hier werpen vissers hun hengel uit (om makreel, bot, paling en koolvis te vangen), lopen wandelaars om van de zeelucht te genieten of een foto en selfie te maken.
Er loopt langs de kust ook een 1,5 kilometer lange dijk naar het dorpje Bleriot-Plage dat naar de beroemde Franse luchtvaartpionier genoemd is.

Een enorme speelplaats

Het hele jaar is de kust van Calais een geliefde plaats voor bewoners om te wandelen en te sporten. De jeugd vindt er een enorm speelterrein maar ook een minigolf en een skatepark. In de zomer worden hier tijdens « Calais viert zomer » veel evenementen georganiseerd. 

Vis, mosselen, ijs of friet ?

Calais is de Haven, de Zes Burgers van Rodin, Kantindustrie, de Kanaaltunnel maar ook een zandstrand! Het strand ligt hier écht in de stad… Het is met het openbaar vervoer te bereiken, er zijn veel (gratis) parkeerplaatsen bij de zee en het is amper een kwartiertje lopen van het centrum naar de dijk. Bij de kust liggen veel restaurantjes om van verse vis, mosselen, Italiaans ijs of echte « Ch'Nord »-frieten te genieten.