10
persons
Difficulty :
Ingredients
- 125 g eiwit
- 2 hele eieren
- 2 eigeel
- 415 g suiker
- 35 g meel
- 75 g amandelpoeder
- geroosterde amandelsnippers
- 40 g water
- 150 g boter
- koffie aroma
Directions
- Het deeg : Klop 125 g eiwit met 115 g suiker tot schuim. Voeg voorzichtig 100 g suiker, 75 g amandelpoeder en 35 g meel toe. Vorm met een spuitzak ovale vormpen op bakpapier. Gedurende 35 minuten op 160°C bakken.
- De boter-koffie crème : Doe 200 g suiker en 40g water in een pan. Aan de kook brengen tot 117°C. Klop twee hele eieren en 2 eigeel. Voeg de gekookte suiker toe en roer tot het mengsel helemaal afgekoeld is. Voeg de gesmolten boter toe en koffie-aroma naar smaak.
- Afwerken : Leg twee platen deeg op elkaar en snijdt de randjes af om ze evengroot te maken. Besmeer de bovenkant en zijkanten met de boter koffiecrème. Bedek de bovenkant met koffiefondant en de zijkanten met gehakte geroosterde amandelen.
Advice
Recept van
Didier Routier
Chefkok
Restaurant La Sôle Meunière in Calais