Het netwerk « Le Calaisis on y prend goût ! » - « Krijg de smaak te pakken van de streek van Calais » staat voor kwaliteitsvolle producten, de seizoensgebonden oogst, verkoop bij de producent en gebruikt door de plaatselijke koks.
Dit netwerk uit 2011 bestaat uit zo'n veertig producenten en restauranthouders die trots zijn op hun waren en ambacht. Het weerspiegelt ook de veeteelt en tuinbouw van de streek van Calais.
Le Calaisis on y prend goût ! Is meer dan een lijstje met goede adressen. U vindt hier ook recepten en feesten rond streekproducten of boerenmarkten.
Het Feest van de Kalkoen in Licques, van de Cichorei in Vieille Eglise, van Haring en Mosselen in Calais…. Voor elke smaak is er wel een feest !
De streek heeft heel verschillende landschappen: kust en binnenland, vlak Vlaams land en heuvels achter Boulogne. De streekproducten komen van :
- De haven van Calais met de vissers die hun producten uit zee verkopen
- De strandzanden en getijden met producten in duizend smaken,
- De zandvlakte rond Audruicq met de traditionele witloofteelt,
- De groene kalkhellingen van Ardres-Licques-Guïnes met extensieve veeteelt.
Ga de keuken in of aan tafel… smakelijk eten allemaal !