De nieuwe veerbotenterminal is via de snelwegen (A16 en A26) te bereiken. Het ligt ten noorden van de agglomeratie Calais. Vanuit het stadscentrum bent u er met de auto  binnen 10 minuten. Er naar toe lopen raden we af. Voetgangers kunnen een taxi nemen of de gratis pendelbus Balad'In gebruiken die de nieuwe terminal met het stadscentrum en het station Calais-Ville verbindt . 

Verbinding tussen de Ferry Terminal en het centrum van Calais

Van de terminal is het 20 minuten lopen naar het treinstation van Calais Ville. 

Brengt de Balad'in (minibus) je gratis van het stadscentrum naar de veerbootterminal.

Gratis Wi-Fi in Calais Ferry Terminal

De Wi-Fi service van de haven van Calais gratis en uitgebreid tot alle cross-Channel-poort en alle wachtkamers. Met een totale bandbreedte van 200 Mb / s, kan gratis wifi-netwerk poort nu bieden tot 750 gelijktijdige verbindingen. A "zwervende" systeem is ook voorzien om de passagiers naar binnen de haven te verplaatsen, zonder opnieuw te verbinden. Deze nieuwe dienst is vooral handig voor reizigers, toeristen of professionals, weinigen hebben de Franse pakket voor toegang tot internet.

Hoe werkt het?  

Toegankelijk voor alle sinds calaisport_freewifi netwerk, zullen de passagiers slechts een zeer eenvoudige registratie formulier te beantwoorden om aan te sluiten. Eenmaal geregistreerd, worden ze automatisch herkend wanneer de volgende bus, wat vooral waardevol voor vrachtwagenchauffeurs geregelde diensten tussen Calais en Dover.