De twe maatschappijen PO Ferries, Irish Ferries en DFDS Seaways vertrekken naar Engeland, 24u per dag, 7 dagen per week. De overtocht naar Dover duurt ongeveer 75 minuten.

De terminal ten noorden van Calais ligt bij het autosnelwegnetwerk ( A16 en A26) en 5 minuten rijden van het centrum.

Speciaal voor voetgangers

Voetgangers kunnen met P&O Ferries naar Engeland.

Wilt u als voetganger oversteken en de auto parkeren?

Wilt u een voetganger ophalen of wegbrengen?

Bij de hoofdingang van de Ferryterminal ligt een 15-minuten parkeerplaats. En voor wie langer wil blijven is er een grote parkeerplaats tegenover de Car Ferry Terminal.

Kijk hier voor de verschillende prijzen.

Verbinding tussen de Ferry Terminal en het centrum van Calais

Van de terminal is het 20 minuten lopen naar het treinstation van Calais Ville. 

Sinds 1 januari 2020 brengt de Balad'in (minibus) je gratis van het stadscentrum naar de veerbootterminal.

Services au Terminal Ferry

  • Kaartverkoop bij de veerdienstmaatschappijen
  • Geldautomaat
  • Wisselkantoor
  • Autoverhuur
  • Bar-restaurant
  • Douches en toiletten

Een bezoekje brengen ?

Tip : Een blik werpen op de haveninstallaties? Neem dan een kopje koffie of een maaltijd in het restaurant op de hoogste verdieping (met de lift te bereiken). Hier heeft u uitzicht op de schepen die aankomen of vertrekken.

Gratis Wi-Fi in Calais Ferry Terminal

Sinds 7 november 2016 de Wi-Fi service van de haven van Calais gratis en uitgebreid tot alle cross-Channel-poort en alle wachtkamers. Met een totale bandbreedte van 200 Mb / s, kan gratis wifi-netwerk poort nu bieden tot 750 gelijktijdige verbindingen. A "zwervende" systeem is ook voorzien om de passagiers naar binnen de haven te verplaatsen, zonder opnieuw te verbinden. Deze nieuwe dienst is vooral handig voor reizigers, toeristen of professionals, weinigen hebben de Franse pakket voor toegang tot internet.

Hoe werkt het?  

Toegankelijk voor alle sinds calaisport_freewifi netwerk, zullen de passagiers slechts een zeer eenvoudige registratie formulier te beantwoorden om aan te sluiten. Eenmaal geregistreerd, worden ze automatisch herkend wanneer de volgende bus, wat vooral waardevol voor vrachtwagenchauffeurs geregelde diensten tussen Calais en Dover.