Niet voor niets vertegenwoordigt de ontwerpster van luxe-lingerie Chantal Thomass al veel jaren het kant van Calais.

De tentoonstellingen van het Museum voor Mode en Kant worden altijd heel druk bezocht. Het museum probeert zoveel mogelijk moderne ontwerpers aan bod te laten komen. De laatste succesvolle exposities waren: Cristobal Balenciaga, Iris van Herpen, Anne Valérie Hash, On aura tout vu, Lace Effets, Hubert de Givenchy. Nieuwe exposities staan op het programma. 

Als onderdeel van het programma "Napoleon Hauts de France" en tot 4 november 2018, de Cité van kant en mode zullen mode eren onder het tijdperk van Napoleon, die de kracht herwonnen onder de impuls van keizerin Josephine. In de galerij gewijd aan hands kant, zullen twee emblematische werken van damesmode tussen 1804 en 1814 worden benadrukt.

Het Museum van Kant zet textielinnovaite en moderne creatie in de spotlights en wordt hiermee een belangrijk centrum voor Mode. De plaatselijke traditie van het ontwerpen van mode en textiel leeft in Calais nog duidelijk voort. Verschillende artiesten hebben zich verenigd in 'Made in Calais' : Ontdek de verschillende talenten op de website.