Zin om met het gezin een wandeling te maken? Hieronder enkele plaatsen waar u de auto makkelijk kunt parkeren om een wandelingetje te maken.  

In de stad

De stadsparken Saint Pierre en Richelieu liggen midden in de stad, zo'n 200m van elkaar. Hier kunt u even bijkomen en de kinderen in de speeltuinen laten spelen.

Iets verderop ligt in een van de vroegere grachten van de citadel ook een ingericht plein.

Rond Calais

Wandelaars en hardlopers uit de regio gaan graag naar de groene vlaktes rond het Fort Nieulay. Op de uitgestrekte grasvelden heeft u mooi uitzicht over het verdedigingssysteem van Vauban. In de zomer worden er feesten en rondleidingen georganiseerd.

Ten westen van Calais ligt ook 'Les Terres Saint Roch' met in een oude steengroeve een meertje van zo'n 25.000m2. Hier kunt u allerlei soorten planten en vogels observeren. Vissers houden ook veel van deze plek.

Bij de Tom Souville waterbasis ligt een meertje waar watersporters hun hart op kunnen halen. Er ligt een uitgestippeld pad omheen waar iedereen zijn benen kan strekken. 

Aangelegde tuinen

In Marck ligt de particuliere tuin 'Le Beau Pays' met heel veel botanische soorten, een Engelse tuin en een tropische kas.

Sinds 2014 is de Tudor-tuin rond de Notre Dame kerk in Calais mooi aangelegd.