Sinds het begin van de 19de eeuw en de tijd van de 'packet-boats' zijn er de regelmatige overtochten tussen Calais en de Engelse haven Dover.

De overtocht Calais-Dover

Drie companies verzorgen de overtocht per veerboot: P&O Ferries, DFDS Seaways en Irish Ferries. In 1u30 kunnen passagiers dag en nacht de overkant bereiken.

Aan de Franse kant scheept u in bij de Car Ferry Terminal ten noorden van Calais. Deze is via de autosnelwegen A16 en A26 te bereiken en ligt 5 minuten rijden van het centrum. Het inschepen aan Engelse kant gebeurt in Dover dat via autowegen uit het zuiden van Engeland en Londen te bereiken is.

Reis voorbereiden en tickets reserveren via :

Douane formaliteiten

Bij het instappen aan beide kanten wordt u zowel door de Franseals de Britse douane gecontroleerd. Het Verenigd Koninkrijk maakt geen deel meer uit van de Europese Unie, sinds 1 oktober 2021 is het PASPOORT VERPLICHT om er te komen.

Vervoersbedrijven geven over het algemeen ook goed raad.
 

COVID-formaliteiten om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen (bijgewerkt op 5 november):

                • Uw gezondheidspas (volledig vaccinatieschema of PCR-test van minder dan 72 uur
                • Vul online het formulier in: PASSENGER LOCATOR FORM : https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk
                • Reserveer en betaal een testpakket voor dag 2 én voor dag 8 als u niet gevaccineerd bent of              slechts één injectie heeft gehad.

Neem de veerboot ook zonder auto

Het bedrijf PO Ferries biedt sinds oktober 2021 overtochten voor voetgangers aan;

www.poferries.fr

 

Brengt de Balad'in (minibus) je gratis van het stadscentrum naar de veerbootterminal.