Sinds het begin van de 19de eeuw en de tijd van de 'packet-boats' zijn er de regelmatige overtochten tussen Calais en de Engelse haven Dover.

De overtocht Calais-Dover

Drie companies verzorgen de overtocht per veerboot: P&O Ferries, DFDS Seaways en Irish Ferries. In 1u30 kunnen passagiers dag en nacht de overkant bereiken.

Aan de Franse kant scheept u in bij de Car Ferry Terminal ten noorden van Calais. Deze is via de autosnelwegen A16 en A26 te bereiken en ligt 5 minuten rijden van het centrum. Het inschepen aan Engelse kant gebeurt in Dover dat via autowegen uit het zuiden van Engeland en Londen te bereiken is.

Reis als voetganger met P&O Ferries.


P&O Ferries herlanceert haar oversteekplaatsen voor voetgangers van 17 juni tot 23 december!
Om de overtochten te raadplegen: P&O Ferries

Reis voorbereiden en tickets reserveren via :

Douane formaliteiten

Bij het instappen aan beide kanten wordt u zowel door de Franseals de Britse douane gecontroleerd. Het Verenigd Koninkrijk maakt geen deel meer uit van de Europese Unie, sinds 1 oktober 2021 is het PASPOORT VERPLICHT om er te komen.

Vervoersbedrijven geven over het algemeen ook goed raad.
 

COVID-formaliteiten om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen (bijgewerkt op 5 november):

                • Uw gezondheidspas (volledig vaccinatieschema of PCR-test van minder dan 72 uur
                • Vul online het formulier in: PASSENGER LOCATOR FORM : https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk
                • Reserveer en betaal een testpakket voor dag 2 én voor dag 8 als u niet gevaccineerd bent of              slechts één injectie heeft gehad.