Meer dan 20 miljoen reizigers komen elk jaar door de streek van Calais als ze via de Kanaaltunnel of op veerboten van en naar Groot-Brittannië gaan.

Sinds 1994 verzorgt Eurotunnel de tocht door de Kanaaltunnel. In 35 minuten brengt deze trein dag en nacht voertuigen en passagiers van en naar Engeland.

Op deze video ziet u hoe het in- en uitladen verloopt :

Instappen aan de Franse kant doet u in Coquelles, ten westen van Calais. De terminal is gemakkelijk via de snelweg A16 of het centrum van Calais te bereiken (7 minuten met de auto). Het instappen aan de Engelse kant doet u in Folkestone vlakbij de snelweg M20 die door Kent en naar London loopt.

Reserveer uw ticket via : www.eurotunnel.com

De tunnel nemen zonder auto ? 

Dit kan met de internationale hogesnelheidstrein EUROSTAR. Deze rijdt tussen Brussel, Lille/Rijsel of Parijs en Londen. 

Inlichtingen en reserveren : www.eurostar.com

Sinds maart 2020 vinden er geen haltes meer plaats aan het station Calais Frethun


Vanuit Calais kunt u het Waterloo-station in Londen binnen 1 uur bereiken. Het internationale station ligt in Fréthun, 7  km van het centrum.  Het station is met de auto te bereiken via de snelweg A16 (gratis rond Calais ). Neem de richting van Boulogne-sur-Mer, afslag 40 (Frethun, gare TGV). Het station ligt 20 minuten van het centrum van Calais.


Als u te voet bent kunt u de trein nemen in Calais-Ville voor Calais-Fréthun. Dit internationale station ligt op de lijn naar Boulogne-sur-Mer. 

Informatie over Groot-Brittanië

Wilt u in Calais overnachten of de streek verkennen voor u naar Groot-Brittannië gaat? In de rubriek 'Overnachten' staan mogelijkheden in alle prijsklassen. 

Douane formaliteiten

Bij het instappen aan beide kanten wordt u zowel door de Franseals de Britse douane gecontroleerd. Het Verenigd Koninkrijk maakt geen deel meer uit van de Europese Unie, sinds 1 oktober 2021 is het PASPOORT VERPLICHT om er te komen.

Vervoersbedrijven geven over het algemeen ook goed raad.

Reizen met een huisdier

Om een huisdier mee naar Groot-Brittannië te nemen moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Vraag het bij uw vervoersbedrijf na.

De Toeristische Dienst kan u een lijst geven met dierenartsen en asiels.