Groepen en individuele bezoekers kunnen aan verschillende rondleidingen deelnemen. U kunt ook zelf op pad gaan met een audiogids.

Met een groep

De Toeristische dienst Calais Côte d'Opale heeft een afdeling voor groepen en organiseert daguitstappen en korte reizen. Zij hebben kant-en-klare programma's en maken ook reizen à la carte. 

Individuele bezoekers

In juli en augustus organiseert de Toeristische dienst Calais Côte d'Opale rondleidingen te voet over verschillende thema's. Vraag om het programma ! 

Opale Tour

Deze vereniging laat u te voet het Fort Nieulay of de wijk Courgain Maritime ontdekken. Voor groepen en individuele bezoekers. 

Audio-tours

U wilt de stad zelf ontdekken? Dan heeft u meerdere mogelijkheden :

  • Een wandeling langs de 'hoogtepunten' is bij de Toeristische Dienst te verkrijgen en downloadbaar.
  • Bij de belangrijkste monumenten vindt u informatieborden van het netwerk 'De geschiedenis van de stad'. Via de QR-code krijgt u uitgebreide informatie met tekst, video's en archiefbeelden.
  • De pendelboot 'Calais Majest'in' is onderdeel van het openbaar vervoer van de stad. Op de boot zijn audiogidsen beschikbaar met video's en uitleg over de geschiedenis en het erfgoed van de streek.
  • In juli en augustus vertrekt bij de Toeristische Dienst een toeristisch treintje dat u in één uur langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het centrum en het strand leidt.

 

« Greeters » 

De Pas-de-Calais maakt al meerdere jaren deel uit van het wereldwijde netwerk van Greeters. Het gaat om bewoners die vol enthousiasme over hun stad of streek vertellen en bezoekers mee op pad nemen. 

www.greeters62.com