Wandelen langs de Opaalkust

Van 249€ per persoon, 3 d /2 n
Beschrijving

 

Wij ontvangen u bij de Toeristische Dienst en nemen uw bagage aan om die naar het hotel te brengen. U ontvangt een picknickmandje, de nodige documentatie voor de wandeling en de laatste tips.

Dag 1: Calais-Escalles (14 km)

De beschrijving die wij u meegeven leidt van de haven van Calais naar de kliffen van de Cap Blanc Nez. U volgt de kust van Calais, doorkruist het plaatsje Blériot Place en wandelt bij Sangatte bij wijze van spreke over de Kanaaltunnel. Op de 130 m hoge top van de Cap Blanc Nez heeft u een prachtig uitzicht over het Nauw van Calais. Daarna daalt u af naar het dorpje Escalles dat aan de voet genesteld ligt.

Diner, overnachting en ontbijt in het hotel-restaurant L'Escale waar uw bagage al op u wacht. 

 

Dag 2: Escalles-Guînes (20 km)

Dit is de langste etappe van de route. U verlaat de kust om het achterland  te ontdekken. Het is een heuvelachtig landschap met afwisselende soorten van landbouw. Dan bereikt u het plaatsje Guînes waar de Engelse koning Hendrik VIII een feestelijke ontmoeting had met de Franse koning Frans I in het Goudlakenkamp (juni 1520).

Diner, overnachting en ontbijt in de Auberge de Colombier die in een gerestaureerd huis uit de 18de eeuw in het groot park ligt waar uw bagage al op u wacht.

Dag 3: Guînes-Calais (8km)

De laatste etappe is wat korter. 's Morgens kunt u de Tour de l'Horloge bezoeken of meteen naar het openluchtmuseum Saint Joseph gaan waar u verwacht wordt voor een maaltijd in het estaminee. Neem de tijd om het gereconstrueerde dorp te bezoeken en volg dan het kanaal tot aan Coulogne. Daar kunt u met de pendelboot naar Calais varen. 

Ce prix comprend
  • Overnachting met halfpension (zonder drankjes)
  • De picknickmandjes 
  • Het bagagevervoer
  • 1 IGN kaart
  • Beschrijvingen van de wandelingen
  • 1 vervoersticket voor de pendelboot.
Ce prix ne comprend pas
  • Drankjes  (behalve voor de picknickmandjes)
  • Optie: bewaakte parkeerplaats
Conditions de vente
Mogelijkheid om een extra nacht in Calais te boeken op de vooravond of voor dag 3.
Informations pratiques
Beste periode: April tot september. U kunt dagelijks vertrekken. Voor wandelaars.
Prestataires