img-name-mising

Langs de mooiste plekjes van Calais

Cultureel ,  Historisch ,  Wandelingen en trektochten ,  Te voet in Calais
5.9 km
Te voet
2h 30min
Makkelijk
 • Hoogteverschil
  28.09 m
 • Documentatie
  Met GPX / KML-bestanden kunt u de route van uw wandeling naar uw GPS exporteren (of ander navigatieprogramma)
Bezienswaardigheid
1
Do not hesitate to see us and take some ideas for souvenirs
2 Modern Art Museum
Het museum tegenover het Parc Richelieu is in 1966 geopend. Hier vindt u collecties over de plaatselijke geschiedenis maar ook schilderijen, tekeningen en beelden uit de 19de en 20ste eeuw, met name rond Auguste Rodin. (een bezoek duurt ongeveer 1u30)
3 Notre-Dame's Church
Deze kerk uit de 13de eeuw is zowel de oudste als de grootste van Calais. De bouwstijl is sterk beïnvloed door de Engelsen die de stad van 1347 tot 1558 bezetten. Het gebouw is pasgeleden grondig gerestaureerd en er is rondom een Engelse tuin aangelegd. In 1921 trouwden Charles De Gaulle & Yvonne Vendroux in deze kerk. (In juli en augustus kunt u de kerk 's middags bezoeken).
4 The Lighthouse
Tot de 19de eeuw diende de Tour du Guet als vuurtoren. De huidige vuurtoren in de wijk Courgain Maritime werd voor het eerst in oktober 1848 aangestoken. Hij is tijdens de wereldoorlogen helemaal niet beschadigd en steekt met z'n 58 meter hoge toren boven de haven uit. Beklim de 271 treden en geniet van het uitzicht over zee. Op de begane grond vindt u een tentoonstelling over vuurtorens en bakens.
5 Courgain Maritime : Fishermen Area
In deze wijk wonen vanouds de zeelieden. Ook nu nog meren elke dag vissersboten aan en kunt u rechtstreeks verse vis en zeevruchten kopen.
Courgain_Maritime_Calais_Bassin_du_Paradis_3_Photo_Office_de_Tourisme_Calais_Cote_d_Opale..jpg Myriam_pont_Pecheuse_de_moules_Calais_Photo_Office_de_Tourisme_Calais_Cote_d_Opale.jpg
6 The Watch Tower / Statue of Charles De Gaulle and his wife
De wachttoren uit de 13de eeuw is het oudste monument van Calais. In de Middeleeuwen kon men over eventuele vijanden en gevaren zoals brand waken.
Aan de voet van de toren staat het standbeeld van het echtpaar De Gaulle dat een plaats op dit plein kreeg toen het volledig gerenoveerd werd.
Statue-Général-de-Gaulle-etYvonne-Vendroux (5).JPG Tour-du-Guet-Calais.jpg
7 World War 2 Museum
26 mei 1940: na een omsingeling van 4 dagen namen de Duitse troepen de stad Calais in. De Duitse marine bouwde midden in de stad een bunker die nu omgebouwd is tot een museum. In 22 zalen komt de geschiedenis van de bezetting aan bod met archiefdocumenten en een verzameling wapens en uniformen.
8 The Theatre
Dit barokke theater uit 1906 doet denken aan de Opera Garnier in Parijs. De akoestiek en de Italiaanse inrichting maken het tot één van de meest geliefde theaterzalen van de hele omgeving.
9 Lacemaking and Fashion Centre
Het Centrum voor Mode en Kant ligt in een helemaal verbouwde 19de eeuwse kantfabriek. In de rijke collecties is te zien hoe de productiemethodes steeds veranderd zijn. Ook ziet een machine van Leavers kant draaien. Het hele jaar door zijn er tijdelijke tentoonstellingen over mode en haute couture.
10 Townhall, Belfry, Statue of Rodin, Les Six Bourgeois
Het gemeentehuis in Vlaamse en neorenaissance stijl staat symbool voor het samensmelten van de twee steden Calais en Saint-Pierre. Het is ontworpen door de architect Louis Debrouwer en de eerste steen werd in 1911 gelegd. Ga naar binnen en bewonder de glaskoepel in Art Deco. Op de eerste verdieping vindt u de raadszaal, de erezaal en de trouwzaal waar De Gaulle in 1921 gehuwd is. Neem ook een kijkje in het belfort waar u op 78 meter hoogte een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving heeft.
De bronzen beeldengroep van Auguste Rodin voor het gemeentehuis is 1895 ingewijd. Het werk herinnert aan het offer van zes notabelen uit Calais die bereid waren om hun leven aan Edward III te schenken nadat Calais 11 maanden lang door de Engelsen belegerd was (van september 1346 tot augustus 1347).
28 meters hoogteverschil
 • Starthoogte : 8 m
 • Aankomsthoogte : 8 m
 • Maximale hoogte : 10 m
 • Minimale hoogte : 2 m
 • Totaal positief hoogteverschil : 28 m
 • Totaal negatief hoogteverschil : -29 m
 • Maximaal positief hoogteverschil : 6 m
 • Maximaal negatief hoogteverschil : -5 m